Urząd Gminy Tomice
ul. Wadowicka 51
34-100 Tomice
Godziny otwarcia:
poniedziałek: 7:00 - 16:00
wtorek-czwartek: 7:00 - 15:00
piątek: 7:00 - 14.00
Dane kontaktowe:
+48 33 823 35 98
gmina@tomice.pl
Tomice / Aktualności / Edukacja / Karpia przyrządzają najlepiej

Karpia przyrządzają najlepiej

Opublikowano w dniu: w kategorii: Edukacja  

W niedzielę (26.09) podczas Wielkich Zatorskich Żniw Karpiowych na łowisku wędkarskim w Podolszu odbyły się Mistrzostwa Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia.

Do rywalizacji stanęło pięć drużyn kucharskich z następujących szkół: Powiatowy Zespół nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu, Wielozawodowy Zespół Szkół w Zatorze, Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie, Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie oraz Zespół Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego im. św. Jana Pawła II w Radoczy.

Zespół Szkół w Radoczy reprezentowały uczennice klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych – Aleksandra Kantorska i Kinga Zając, które przygotowały potrawę „Grillowane steki z karpia w towarzystwie warzyw i sosu” i zajęły I miejsce.

Według organizatorów oraz jury tegoroczne mistrzostwa były na bardzo wysokim poziomie, a rywalizacja wyrównana.  Tym bardziej cieszy nas zwycięstwo naszych uczennic, które zapewniły sobie miejsce w przyszłorocznym konkursie najlepszych szkół gastronomicznych z Małopolski.

Serdecznie gratulujemy zwycięstwa i życzymy dalszych sukcesów.

Źródło: ZSCKU w Radoczy